Kari krůtí plátky s jeřabinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Krůtí maso
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Kompot jeřabinový
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 271.5 mg
  • Vláknina 332 mg
  • Vitamín A 332 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky lehce naklepeme, osolíme a orestujeme na oleji. Když maso lehce zhnědne, přeložíme je na talíř. Do výpeku přidáme mouku, lehce orestujeme, vsypeme kari, zalijeme vodou, vložíme maso a dusíme pod poklicí, doměkka.

  • 2

    Na talíři porce masa ozdobíme jeřabinami a podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu