Kari krůtí plátky s jeřabinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 271.5 mg
- Vláknina 332 mg
- Vitamín A 332 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky lehce naklepeme, osolíme a orestujeme na oleji. Když maso lehce zhnědne, přeložíme je na talíř. Do výpeku přidáme mouku, lehce orestujeme, vsypeme kari, zalijeme vodou, vložíme maso a dusíme pod poklicí, doměkka.
-
2
Na talíři porce masa ozdobíme jeřabinami a podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.