Zaječí paštika
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 150 g Játra vepřová
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 200 g Slanina vepřová
- 100 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 300 g Vepřová plec
- 100 g Petržel kořen
- 400 g Zaječí maso
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 56 g
- Sodík 5160 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 209.4 mg
- Draslík 550.1 mg
- Vláknina 2782.2 mg
- Vitamín A 2782.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechno maso nakrájené na kousky dusíme v zakrytém v hrnci s pokrájenou kořenovou zeleninou a bobkovým listem, občas podlijeme vodou. Měkké maso vyjmeme a zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky. Na cibuli osmahneme kousky vepřových jater, přidáme pokrájenou slaninu, ještě chvilku smažíme a odstavíme. Dále přilijeme 1 dl vývaru z masa, přidáme housku nakrájenou na kostičky, všechny suroviny smícháme a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, vejce a promícháme. Hmotu přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a 45 minut vaříme v páře zakryté pečícím papírem. Necháme vychladnout a vyklopíme. Podáváme s bílým pečivem a naloženými brusinkami.