Koroptev na cibuli s koňakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Koroptev
  • 70 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Jíška instantní
  • 150 g Játra husí
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 400 g Brambory vařené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Cibule sterilovaná
  • 50 g Strouhanka
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Cibule
  • 50 g Karotka
  • 15 g Sůl
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Víno červené
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2620 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 237 mg
  • Draslík 760.5 mg
  • Vláknina 8338.3 mg
  • Vitamín A 8338.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí játra se slaninou umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhankou a směsí naplníme omytou koroptev. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, anglickou slaninu na slabé plátky.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, tymián, petrželku, prolisovaný česnek, bobkový list a na másle krátce orestujeme. Na zeleninu položíme koroptev, osolíme, opepříme, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Koroptev vyjmeme, do pekáčku nalijeme červené burgundské víno, koňak, přisypeme jíšku a podusíme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří. Hustotu šťávy upravujeme vývarem.

  • 3

    Koroptev s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, obložíme nakládanými cibulkami a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu