Koroptev na cibuli s koňakem
Suroviny
- 600 g Koroptev
- 70 g Anglická slanina
- 50 g Máslo čerstvé
- 5 g Jíška instantní
- 150 g Játra husí
- 3 g Tymián čerstvý
- 400 g Brambory vařené
- 100 g Slanina vepřová
- 3 g Pepř černý mletý
- 200 g Cibule sterilovaná
- 50 g Strouhanka
- 10 g Petržel - nať
- 100 g Cibule
- 50 g Karotka
- 15 g Sůl
- 300 ml Vývar drůbeží
- 200 ml Víno červené
- 100 ml Koňak Armaňak
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 860 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2620 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 237 mg
- Draslík 760.5 mg
- Vláknina 8338.3 mg
- Vitamín A 8338.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí játra se slaninou umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhankou a směsí naplníme omytou koroptev. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, anglickou slaninu na slabé plátky.
-
2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, tymián, petrželku, prolisovaný česnek, bobkový list a na másle krátce orestujeme. Na zeleninu položíme koroptev, osolíme, opepříme, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Koroptev vyjmeme, do pekáčku nalijeme červené burgundské víno, koňak, přisypeme jíšku a podusíme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří. Hustotu šťávy upravujeme vývarem.
-
3
Koroptev s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, obložíme nakládanými cibulkami a přelijeme šťávou z pekáčku.