Hamburgery
Suroviny
- 450 g Hovězí maso mleté
- 100 g Majonéza
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1326 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 162.3 mg
- Draslík 541.8 mg
- Vláknina 4259.8 mg
- Vitamín A 4259.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme v míse s 1 oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a žloutkem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
2
Z masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama 4 karbanátky. Lehce je potřeme olejem a na rozehřáté grilovací pánvi opékáme asi 3 minuty z každé strany.
-
3
Žemle rozkrojíme a nasucho krátce opečeme. Potřeme je majonézou smíchanou s hořčicí a kečupem. Na spodní poloviny žemlí položíme opečené maso a hamburgery ozdobíme zbylou cibulí nakrájenou na kroužky, omytým, na kolečka nakrájeným rajčetem a na plátky nakrájenou okurkou. Přiklopíme vrchními polovinami žemlí.
-
4
Ihned podáváme.