Králík v citronové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 24 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 673.5 mg
- Vláknina 4768.8 mg
- Vitamín A 4768.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
-
2
Ve 250 ml vody rozvaříme kostku Masoxu, jeden citron nakrájíme na plátky, ze dvou dalších citronů vymačkáme šťávu.
-
3
Porce králíka vložíme do marinády, namíchané ze šťávy dvou citronů a 20 gramů oleje. Pod fólií vložíme do chladničky a občas je v marinádě obrátíme.
-
4
Po dvou hodinách v hlubším rendlíku na zbylém oleji orestujeme okapané porce králíka ze všech stran. Následně je posypeme šafránem, přilijeme marinádu a 250 ml vývaru z Masoxu. Pod poklicí maso dusíme. Když je téměř měkké, odstavíme rendlík z ohně a vmícháme citron, nakrájený na drobné plátky.
-
5
Králíka vložíme do předehřáté mísy, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.