Roštěná po milánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1395 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 111.8 mg
- Draslík 503 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Velmi krátce povaříme, přisolíme a zjemníme máslem.
-
3
Nakonec na roštěnku přecedíme rajčatovou šťávu a ihned podáváme.