Dušená telecí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1300 g Telecí kýta
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Šalotka
  • 30 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 6 g Pažitka
  • 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 300 ml Vývar telecí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 199.7 mg
  • Draslík 1090 mg
  • Vláknina 1436.3 mg
  • Vitamín A 1436.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony a šalotku očistíme a pokrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme a necháme 15 minut osmahnout ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme šalotku a žampióny, přiklopené dusíme 30 minut. Poté podlijeme vínem, povaříme 10 minut. Přilijeme vývar a smetanu, dusíme dalších 10 minut.

  • 2

    Koňak smícháme s máslem, škrobem a nasekanou pažitkou. Maso vyjmeme z omáčky a směs z koňaku přilijeme do hrnce. Necháme chvíli povařit, poté k omáčce vrátíme maso a necháme prohřát. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu