Pečená kachna s játrovou nádivkou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 60 g Karotka
- 100 g Játra husí
- 100 g Játra kachní
- 100 g Strouhanka
- 20 g Sůl
- 30 g Máslo čerstvé
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín drcený
- 800 g Brambory vařené
- 1600 g Kachna mražená
- 50 ml Mléko polotučné
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 983 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 77 g
- Sodík 1464 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 164.5 mg
- Draslík 459 mg
- Vláknina 5578.8 mg
- Vitamín A 5578.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní i husí játra nakrájíme na malé kousky nebo umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, česnek prolisujeme.
-
2
Husí a kachní játra smícháme se strouhankou, mlékem, vejcem, česnekem, solí, pepřem a vypracujeme nádivku.
-
3
Kachnu omyjeme, ochutíme solí, pepřem, kmínem, naplníme nádivkou a povrch trochu pomažeme máslem.
-
4
V pekáči rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, karotku, krátce orestujeme, přiložíme kachnu, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu a půl, kdy maso potíráme výpekem a podléváme vodou.
-
5
Podáváme s vařeným bramborem.