Sezamovo-paprikové hovězí
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- 1.5 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 13 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 475.2 mg
- Vláknina 8709.5 mg
- Vitamín A 8709.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájené hovězí obalíme v sezamu a poté orestujeme ve woku na lžíci sezamového oleje dohněda a odložíme.
-
2
Na zbývajícím oleji orestujeme ve woku růžičky brokolice, nasekanou chilli papričku, proužky papriky a chilli olej po 5 minut. Směs zalijeme vývarem, který nejprve ochutíme sojovou omáčkou, chilli vločkami, prolisovaným česnekem, škrobem a nastrouhaným zázvorem. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit 5 minut. Přidáme připravené maso a vaříme do zhoustnutí.