Roštěná po orientálsku
Suroviny
- 1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 30 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Tuk
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Žampiony čerstvé
- 20 g Worcester (worcesterská omáčka)
- 100 g Cibule
- 10 g Česnek
- 200 g Protlak rajčatový
- 100 g Paprika sterilovaná
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1546 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 596.7 mg
- Vláknina 875 mg
- Vitamín A 875 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme polovinu dávky másla a cibuli, nakrájenou na kolečka. Mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme papriku, rajčatový protlak a jemně rozetřený česnek, zastříkneme vývarem a podusíme.
-
3
Do šťávy nakonec přidáme vorčestr a přilijeme víno, přisolíme, povaříme a zjemníme zbylým máslem.
-
4
Roštěnou přelijeme hotovou šťávou a ihned podáváme.