Roštěná po orientálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Worcester (worcesterská omáčka)
  • 100 g Cibule
  • 10 g Česnek
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 100 g Paprika sterilovaná
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1546 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 107 mg
  • Draslík 596.7 mg
  • Vláknina 875 mg
  • Vitamín A 875 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme polovinu dávky másla a cibuli, nakrájenou na kolečka. Mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme papriku, rajčatový protlak a jemně rozetřený česnek, zastříkneme vývarem a podusíme.

  • 3

    Do šťávy nakonec přidáme vorčestr a přilijeme víno, přisolíme, povaříme a zjemníme zbylým máslem.

  • 4

    Roštěnou přelijeme hotovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu