Obyčejná vařená rýže

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 hrnek Rýže dlouhozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži důkladně promyjeme a opláchneme. Poté ji vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Hladina vody nesmí sahat výš než dva centimetry nad povrch rýže.

  • 2

    Rýži osolíme, dáme hrnec na sporák, přidáme olej a promícháme, aby se nelepila ke dnu. Hrnec zakryjeme a na mírném ohni vaříme 20 minut.

  • 3

    Poté odstavíme a 10 minut necháme stát, sundáme pokličku. Před podáváním rýži promícháme.

Komentáře k receptu