Kuřecí čtvrtky pečené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 61 g
- Sodík 709 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 109.4 mg
- Vláknina 7522 mg
- Vitamín A 7522 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, květák a kedlubnu očistíme a pokrájíme.
-
2
Kuřecí čtvrtky, mírně posolené, orestujeme na plotně v pekáči na oleji, poté přilijeme vodu a v předehřáté troubě pečeme. Poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu a dopečeme. V závěru pečení přidáme okapaný hrášek a fazole.
-
3
Jako přílohu volíme chléb nebo vařené brambory.