Fazolové lusky s máslem a strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 347.1 mg
  • Vláknina 8796.2 mg
  • Vitamín A 8796.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky omyjeme, zbavíme vláken a uvaříme v osolené vodě doměkka. Lusky ocedíme, necháme okapat a rozložíme na talíř.

  • 2

    Strouhanku opražíme na másle dosvětlehněda, osolíme, opepříme a dáme na fazolky.

  • 3

    Nakonec pokrm posypeme sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu