Pikantní kuřecí guláš
Suroviny
- 1000 g Kuře
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Citronová tráva
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 hrnek Vývar drůbeží
- 1.5 hrnek Kokosové mléko
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Kokos strouhaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 48 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 438.5 mg
- Vláknina 1451.3 mg
- Vitamín A 1451.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozporcujeme a vykostíme kuře. Odřízneme sekáčkem nohy i křídla, opatrně ho zbavíme kůže. Dolní část stehýnek oddělíme od horní a nůžkami odstraníme dolní část těla tak, aby z kuřete zbyla pouze prsíčka. Vyndáme všechny kosti. Prsíčka následně rozkrojíme na čtvrtiny a odložíme stranou.
-
2
Strouhaný kokos osmahneme nasucho ve velké pánvi do hněda. Přidáme nadrobno rozkrájenou cibuli, rostlinný olej, voňatku, rozmačkaný česnek, nasekané chilli papričky bez semínek a rybí omáčku. Krátce osmahneme, vložíme kousky kuřete a orestujeme během tří minut do hněda.
-
3
Kokosové mléko scedíme, hustou sraženinu schováme pro pozdější použití. Přilijeme do pánve spolu s kuřecím vývarem, octem a cukrem. Vše přelijeme do keramické skleněné nádoby, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě pečeme 55 minut při teplotě 190 stupňů. Poté přidáme kokosovou sraženinu a vrátíme do trouby na 10 minut, aby se vše prohřálo.
-
4
Rajčata dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, aby se dala lépe oloupat. Rozkrojíme je na dvě poloviny, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Přidáme k hotovému pokrmu, posypeme nakrájeným koriandem a podáváme.