Křupavá zeleninka
Suroviny
- 120 g Shiitake houby
- 230 g Kaštany vodní
- 60 g Hrášek
- 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 ks Okurka salátová
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 1 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 666.7 mg
- Vláknina 7515 mg
- Vitamín A 7515 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku na oleji osmahneme plátky česneku a cibule. Po 2 minutách vmícháme okurku, zbavenou semen a nakrájenou na plátky, rozpůlené kukuřičky, kaštany, hrášek, rozpůlené houby a plátky papriky a opékáme do měkka. Poté přidáme cukr, obě omáčky, ocet a vaříme na mírném ohni 2 minuty.