Zeleninové tofu
Suroviny
- 60 g Fazolky mražené
- 60 g Hrášek
- 60 g Kokosový krém
- 230 g Sýr sójový - Tofu
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Brokolice
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 0.5 ks Okurka salátová
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 815.6 mg
- Vláknina 16064 mg
- Vitamín A 16064 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 148.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vyšší vrstvy rozehřátého oleje ve woku dáme smažit tofu dozlatova, poté ho odendáme a wok vytřeme.
-
2
Ve woku smícháme 2 lžíce rostlinného a 1 lžíci chilli oleje. Orestujeme nasekanou cibulku, chilli papričku a prolisovaný česnek. Přidáme špalíčky cuket, nakrájenou okurku a papriku, růžičky brokolice a rozpůlené fazolky a pečeme 5 minut. Přidáme hrášek, vývar, kokosový krém, omáčku a cukr a přiklopíme pokličkou. Dusíme 5 minut. Na závěr vmícháme tofu.