Krůtí křídla na slanině s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 60 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 150 g Klobása Chorizo
  • 900 g Krůtí křídla
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 2371 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 160.8 mg
  • Draslík 762.9 mg
  • Vláknina 4603 mg
  • Vitamín A 4603 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křídla omyjeme, posypeme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno.

  • 2

    Do pekáčku nasypeme slaninu, necháme rozškvařit a jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kolečka klobásy, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, necháme rozpustit, přiložíme krůtí křídla, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 50 minut. Během pečení často kontrolujeme, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem z pekáčku.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu