Kohoutí hřebínky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 15 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 277.1 mg
- Vláknina 5395 mg
- Vitamín A 5395 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí varlata odblaníme, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s karotkou, lehce orestujeme, přidáme hřebínky, varlata, žampiony, osmahneme, podlijeme vínem Madeira, podusíme, necháme víno ze dvou třetin vyvařit a zalijeme vývarem, ve kterém se vařily hřebínky. V bešamelu rozmícháme lžičku mleté papriky a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a omáčka nezhoustne.
-
3
Podáváme s dušenou rýží.