Kohoutí hřebínky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kohoutí hřebínky
  • 200 g Kohoutí varlata
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 50 g Karotka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Rýže dušená
  • 150 ml Bešamel
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 277.1 mg
  • Vláknina 5395 mg
  • Vitamín A 5395 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí varlata odblaníme, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s karotkou, lehce orestujeme, přidáme hřebínky, varlata, žampiony, osmahneme, podlijeme vínem Madeira, podusíme, necháme víno ze dvou třetin vyvařit a zalijeme vývarem, ve kterém se vařily hřebínky. V bešamelu rozmícháme lžičku mleté papriky a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a omáčka nezhoustne.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu