Kuřecí řezanka na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1653 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 1424.6 mg
- Vláknina 18475.5 mg
- Vitamín A 18475.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, malé očištěné hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
-
2
V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme hříbky, osmažíme. Potom přidáme maso, osmahneme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí, pepřem, česnekem a kmínem. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme lžičku mleté papriky, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme smetanou. Podusíme ještě 10 minut a můžeme podávat.
-
3
Ideální přílohou jsou opečené brambory.