Kuřecí řezanka s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 80 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 10 g Sůl
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Omáčka rajčatová
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1495 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 766.4 mg
  • Vláknina 2699.5 mg
  • Vitamín A 2699.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme 20 minut. Nyní přilijeme smetanu, rajčatovou omáčku, posypeme bylinkami a dusíme odkryté dalších 15 až 20 minut, až se šťáva částečně odpaří a mírně zhoustne.

  • 3

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu