Kuřecí řezanka s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 80 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 400 g Těstoviny vařené (průměr)
- 10 g Sůl
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Omáčka rajčatová
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1495 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 766.4 mg
- Vláknina 2699.5 mg
- Vitamín A 2699.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme 20 minut. Nyní přilijeme smetanu, rajčatovou omáčku, posypeme bylinkami a dusíme odkryté dalších 15 až 20 minut, až se šťáva částečně odpaří a mírně zhoustne.
-
3
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.