Vepřová pečeně s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 600 g Brambory
  • 150 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 3 g Kmín drcený
  • 25 g Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1396 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 941.5 mg
  • Vláknina 6120 mg
  • Vitamín A 6120 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, petrželku posekáme.

  • 2

    Vepřové maso vcelku vložíme do většího pekáče, přidáme lžíci sádla, posypeme solí, kmínem, vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pekáč vyndáme z trouby, maso nakrájíme na porce, vrátíme do pekáče, obložíme bramborami a cibulí, podlijeme, přisolíme brambory a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme dalších 30 minut.

  • 3

    Pekáč vyndáme, pokrm posypeme petrželkou a podáváme přímo v pekáči, ve kterém se pekl. Pekáč postavíme na prkénko doprostřed stolu.

Komentáře k receptu