Vepřová pečeně s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1396 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 941.5 mg
- Vláknina 6120 mg
- Vitamín A 6120 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, petrželku posekáme.
-
2
Vepřové maso vcelku vložíme do většího pekáče, přidáme lžíci sádla, posypeme solí, kmínem, vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pekáč vyndáme z trouby, maso nakrájíme na porce, vrátíme do pekáče, obložíme bramborami a cibulí, podlijeme, přisolíme brambory a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme dalších 30 minut.
-
3
Pekáč vyndáme, pokrm posypeme petrželkou a podáváme přímo v pekáči, ve kterém se pekl. Pekáč postavíme na prkénko doprostřed stolu.