Jehněčí maso po myslivecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 100 g Šalotka
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 400 g Brambory vařené
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 150 ml Víno bílé
  • 100 ml Rajčatová šťáva
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1913 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 1103.8 mg
  • Vláknina 5554.5 mg
  • Vitamín A 5554.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky, šalotky nadrobno, žampiony na plátky, petrželku posekáme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme lžíci másla. Jakmile se rozpustí, přisypeme kousky masa. Restujeme pár minut, osolíme, opepříme, když maso pustí šťávu, hrnec přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Hrnec odklopíme a za občasného míchání necháme veškerou tekutinu odpařit na tuk. Nyní maso vyndáme z hrnce, do tuku v hrnci nasypeme plátky žampionů, pokrájené šalotky, zaprášíme moukou, necháme orestovat, přilijeme víno, koňak, rajčatovou omáčku, vývar a povaříme asi 15 minut. Maso vrátíme do hrnce, posypeme petrželkou a vaříme, dokud omáčka nemá požadovanou hustotu. Přibližně 10 minut.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu