Jehněčí hřbet s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1813 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 135.3 mg
- Draslík 919 mg
- Vláknina 11739.7 mg
- Vitamín A 11739.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vykostíme, artyčoky dobře očistíme a odřízneme vrchní části, žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, do něj vložíme maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku.
-
3
Spodní části artyčoků vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Po 1 hodině pečení masa pekáček vyndáme, maso naporcujeme, přidáme k němu povařené a pokrájené artyčoky, posypeme plátky žampionů, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhaným sýrem a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 20-30 minut.
-
4
Porce jídla upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.