Vepřový bůček na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřový bok
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Pórek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 364.7 mg
  • Vláknina 3569.5 mg
  • Vitamín A 3569.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme mletým zázvorem.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme olej, přidáme očištěný, na nudličky nakrájený pórek, orestujeme a přidáme plátky masa. Opečeme je po obou stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Vždy před podlitím necháme šťávu vysmahnout a nožem seškrábneme připečenou šťávu z okraje kastrolu.

  • 3

    Když je maso měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou a přidáme citronovou šťávu. Chvíli povaříme.

  • 4

    Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.

Komentáře k receptu