Vepřový bůček na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 55 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 364.7 mg
- Vláknina 3569.5 mg
- Vitamín A 3569.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme mletým zázvorem.
-
2
V kastrole rozehřejeme olej, přidáme očištěný, na nudličky nakrájený pórek, orestujeme a přidáme plátky masa. Opečeme je po obou stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Vždy před podlitím necháme šťávu vysmahnout a nožem seškrábneme připečenou šťávu z okraje kastrolu.
-
3
Když je maso měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou a přidáme citronovou šťávu. Chvíli povaříme.
-
4
Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.