Míchaná vejce na jihofrancouzský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 506.7 mg
- Draslík 349.3 mg
- Vláknina 2140 mg
- Vitamín A 2140 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Glazovaný talíř necháme rozehřát na plotně, potřeme máslem a minutu na něm smažíme pokrájenou cibuli.
-
2
Papriku nahřejeme v troubě, oloupeme slupku, vypeckujeme a dužinu pokrájíme společně s oloupanou tykví na menší kousky.
-
3
Osolíme a přidáme s 24 ml vody a 5 g másla na rozpálený talíř.
-
4
Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme 4 minuty dusit.
-
5
Přidáme zbytek másla, necháme rozehřát a poté vlijeme rozkleplá vejce a mléko. Osolíme, rozšleháme a necháme 2 minuty péct na nejvyšší teplotu.
-
6
Hotová vejce z kraje talíře přihrneme na prostředek a dál pečeme. Několikrát ještě takto promícháme.
-
7
Před podáváním dochutíme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí a kerblíkem.