Špagety s kuřecím masem a červeným vínem
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 250 g Špagety, Makarony
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Kečup
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 9 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 96.1 mg
- Draslík 449 mg
- Vláknina 5678.5 mg
- Vitamín A 5678.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve v osolené vodě uvaříme špagety, ty scedíme a ponecháme stranou.
-
2
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky.
-
3
V míse smícháme vejce, Solamyl, sójovou omáčku, hořčici, kečup a grilovací koření.
-
4
Kuřecí maso naložíme do směsi a vložíme na 5 hodin do chladničky.
-
5
Na pánvi rozpustíme olej a orestujeme marinované maso, přibližně 7 minut. Přimícháme na jemno nakrájenou cibuli, papriku, připravené špagety a zalijeme vínem.
-
6
Krátce povaříme a můžeme servírovat.