Růžičková kapusta zadělávaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 76.2 mg
  • Vláknina 14052.5 mg
  • Vitamín A 14052.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičkové kapusty očistíme a uvaříme je v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a petrželky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kapustiček, aby vznikla hustší omáčka.

  • 3

    Kapustičky vložíme do omáčky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a citronovou šťávu a krátce povaříme.

Komentáře k receptu