Růžičková kapusta zadělávaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 76.2 mg
- Vláknina 14052.5 mg
- Vitamín A 14052.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičkové kapusty očistíme a uvaříme je v osolené vodě doměkka.
-
2
Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a petrželky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kapustiček, aby vznikla hustší omáčka.
-
3
Kapustičky vložíme do omáčky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a citronovou šťávu a krátce povaříme.