Šalotka dušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 9 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 147 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 2840 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky spaříme, oloupeme a vložíme na máslo do kastrolu. Osolíme, opepříme, osladíme, zakápneme octem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka.
-
2
Když se voda odpaří a šalotky jsou měkké, necháme je v kastrole zesklovatět na másle s cukrem. Kastrolem lehce potřásáme.