Pečená telecí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 30 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 729.1 mg
- Draslík 1090.5 mg
- Vláknina 5575.6 mg
- Vitamín A 5575.6 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou bránici namočíme do vody, poté jí vyjmeme a rozprostřeme na pracovní plochu.
-
2
Položíme na ni játra, osolíme, opepříme a pečlivě je do bránice zabalíme.
-
3
V zakryté nádobě necháme péct při 180 °C cca 60 minut.
-
4
Upečená játra necháme vychladnout a poté bránici odstraníme.
-
5
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
-
6
Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky, také uvaříme v osolené vodě.
-
7
Uvařené brambory, celer a jedno vejce rozmixujeme, osolíme a opepříme, smícháme se smetanou. Necháme vychladnout.
-
8
Plátky jater servírujeme se zeleninovým pyré a s majonézou.