Lilek v pánvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Česnek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 3 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 dl Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 847.4 mg
  • Vláknina 21583 mg
  • Vitamín A 21583 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nasekané oříšky namočíme do mléka a ocet smícháme s cukrem.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmahneme plátky lilku, přimícháme na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, feferonky, zázvor, kari, jogurt, nasekané oříšky, ocet s cukrem, olej a sůl.

  • 3

    Dusíme dokud lilky nezměknou, přibližně 10 minut.

Komentáře k receptu