Lilek v pánvi
Suroviny
- 30 g Česnek
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 3 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Lilek
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 dl Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Ořechy lískové
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 11 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 847.4 mg
- Vláknina 21583 mg
- Vitamín A 21583 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nasekané oříšky namočíme do mléka a ocet smícháme s cukrem.
-
2
Na rozpáleném oleji osmahneme plátky lilku, přimícháme na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, feferonky, zázvor, kari, jogurt, nasekané oříšky, ocet s cukrem, olej a sůl.
-
3
Dusíme dokud lilky nezměknou, přibližně 10 minut.