Skopové ragú s fazolí
Suroviny
- 600 g Fazole bílé
- 50 g Slanina vepřová
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Klobása Chorizo
- 80 g Strouhanka
- 5 g Petržel - nať
- 1000 g Skopová kýta
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Omáčka rajčatová
- 3 kávová lžička Sůl
- 2 ks Hřebíček
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 2027.5 mg
- Vláknina 33050.3 mg
- Vitamín A 33050.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole použijeme předvařené. Do hrnce nasypeme fazole, zalijeme vodou, přidáme kostičky slaniny, cibuli, do které zapíchneme 2 hřebíčky, snítku petrželky, 2 stroužky česneku a osolíme. Vaříme přibližně 45 minut.
-
2
V hlubší pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zrůžoví, přidáme plátky skopové kýty, orestujeme, ochutíme solí, pepřem, česnekem, podlijeme vývarem, přisypeme klobásu nakrájenou na kolečka a dusíme téměř 1 hodinu. Před koncem dušení přimícháme do šťávy rajčatovou omáčku.
-
3
Uvařené fazole scedíme, vyndáme cibuli a koření, fazole nasypeme do pekáčku. Přidáme skopové maso i s omáčkou a klobásou, lehce posypeme strouhankou a dáme na 15 až 20 minut zapéct.