Salámový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1024 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 64 g
- Sodík 3136 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 152 mg
- Draslík 1539.5 mg
- Vláknina 10976.5 mg
- Vitamín A 10976.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salám a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, brambory také na kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostičky salámu, posypeme mletou paprikou, promícháme, necháme papriku v tuku rozpustit, vsypeme do hrnce brambory, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a dusíme nejméně 20 minut. Nyní vmícháme lečo a povaříme ještě 10 minut.
-
3
Podáváme s chlebem.