Párkový guláš
Suroviny
- 500 g Cibule
- 50 g Sádlo škvařené
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Párky jemné
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rohlíky bílé
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 1 polévková lžíce Vegeta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1006 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 74 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 32.1 mg
- Draslík 194 mg
- Vláknina 8905.5 mg
- Vitamín A 8905.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Párky nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme kolečka párků, orestujeme, zasypeme moukou, mletou parikou, necháme chvilku osmahnout a podlijeme vodou. Okořeníme kmínem, vegetou a povaříme 20 minut. Nyní přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem, povaříme pár minut a můžeme podávat.
-
3
Nejlépe chutná s rohlíky.