Telecí hrudí s klobásovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2000 g Telecí hruď
  • 500 g Klobása uzená
  • 100 g Strouhanka
  • 10 g Estragon
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 203.1 mg
  • Draslík 710.6 mg
  • Vláknina 1837.8 mg
  • Vitamín A 1837.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hruď vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.

  • 2

    Nyní si připravíme nádivku. Strouhanku necháme nasáknout vývarem, klobásy oloupeme a se strouhankou šťouchadlem rozmačkáme. Přimícháme posekanou petrželku a estragon, vejce, podle chuti sůl s pepřem. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.

  • 3

    Nádivkou naplníme kapsu, uzavřeme párátky, celý kus masa pomažeme máslem a vložíme do pekáče. V pekáči maso ještě posypeme solí, kmínem, přidáme dvě lžíce másla, necháme rozehřát, přisypeme pokrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu a půl. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, necháme mouku rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a povaříme ještě půl hodiny. Porce masa na talířích touto šťávou přelijeme.

Komentáře k receptu