Telecí hrudí s klobásovou nádivkou
Suroviny
- 2000 g Telecí hruď
- 500 g Klobása uzená
- 100 g Strouhanka
- 10 g Estragon
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Petržel kudrnka
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 45 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 203.1 mg
- Draslík 710.6 mg
- Vláknina 1837.8 mg
- Vitamín A 1837.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí hruď vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.
-
2
Nyní si připravíme nádivku. Strouhanku necháme nasáknout vývarem, klobásy oloupeme a se strouhankou šťouchadlem rozmačkáme. Přimícháme posekanou petrželku a estragon, vejce, podle chuti sůl s pepřem. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
-
3
Nádivkou naplníme kapsu, uzavřeme párátky, celý kus masa pomažeme máslem a vložíme do pekáče. V pekáči maso ještě posypeme solí, kmínem, přidáme dvě lžíce másla, necháme rozehřát, přisypeme pokrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu a půl. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, necháme mouku rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a povaříme ještě půl hodiny. Porce masa na talířích touto šťávou přelijeme.