Telecí mozeček zapečený s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory pečené
  • 600 g Telecí mozek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Lanýž
  • 200 ml Bešamel
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 1690.5 mg
  • Draslík 997.8 mg
  • Vláknina 16133.3 mg
  • Vitamín A 16133.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozeček spaříme a odblaníme. Vložíme do hrnce s horkou vodou, osolíme a povaříme 40 minut. Scedíme, nakrájíme na plátky, vyskládáme na máslem vymazaný plech. Na každý plátek mozečku poklademe plátek uvařeného vejce, plátek lanýže, bešamel smícháme se smetanou a plátky zalijeme. Zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě. Zapékáme 25 až 30 minut.

  • 2

    Podáváme s opečeným bramborem.

Komentáře k receptu