Skopové maso na jihomoravský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 48 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 825.4 mg
- Vláknina 11354 mg
- Vitamín A 11354 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 149.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso bez loje nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky, brambory a salám také na plátky, slaninu na nudličky, celerovou nať posekáme.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme slaninu, na ni salám a brambory, potom rajčata, cibuli a papriky. Nyní poklademe kousky masa a další vrstvou budou opět brambory a zelenina. Posypeme celerovou natí, zalijeme troškou slané vody, na okraj zapíchneme bobkový list a 5 kuliček nového koření. Pečeme v troubě přibližně hodinu.
-
3
Hotový pokrm naporcujeme a ihned podáváme.