Skopové maso na jihomoravský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 25 g Celer - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Salám jemný
  • 500 g Skopová plec
  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Paprika červená
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 825.4 mg
  • Vláknina 11354 mg
  • Vitamín A 11354 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 149.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso bez loje nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky, brambory a salám také na plátky, slaninu na nudličky, celerovou nať posekáme.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme slaninu, na ni salám a brambory, potom rajčata, cibuli a papriky. Nyní poklademe kousky masa a další vrstvou budou opět brambory a zelenina. Posypeme celerovou natí, zalijeme troškou slané vody, na okraj zapíchneme bobkový list a 5 kuliček nového koření. Pečeme v troubě přibližně hodinu.

  • 3

    Hotový pokrm naporcujeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu