Skopové karbanátky s bůčkem
Suroviny
- 400 g Bramborová kaše
- 10 g Celer - nať
- 200 g Strouhanka
- 400 g Skopové maso přední
- 200 g Vepřový bok
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1006 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 249.7 mg
- Draslík 797.9 mg
- Vláknina 6086.5 mg
- Vitamín A 6086.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso a vepřový bůček pokrájíme na větší kusy, posypeme solí, pepřem, kmínem, majoránkou, dvakrát umeleme na masovém strojku. Vmícháme utřený česnek, vejce, strouhanku, lžíci hořčice a najemno posekanou celerovou nať. Dobře promícháme a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme menší placičky, uhladíme mokrou rukou, v pánvi rozpálíme olej a placičky na něj pokládáme. Smažením se trochu nafouknou, takže dostanou tvar karbanátků. Smažíme z každé strany asi 7 minut.
-
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak s hořčicí a chlebem.