Rumpsteak ze svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 400 g Hranolky
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 1099.4 mg
  • Vláknina 8902 mg
  • Vitamín A 8902 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou odblaníme, očistíme a nakrájíme na plátky asi 3 cm vysoké. Naklepeme pěstí, osolíme, opaprikujeme a posypeme troškou mouky. Na pánvi ropálíme olej a steaky opékáme zprudka po obou stranách po třech minutách. Kdy máme steaky obrátit poznáme podle toho, jakmile začne na povrch masa prosakovat krev. Do steaků nepícháme, obracíme je lopatkou, aby šťáva zůstala uvnitř.

  • 2

    Ihned podáváme nejlépe s hranolkami.

Komentáře k receptu