Pečený platýz se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 29 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 689 mg
- Vláknina 851.8 mg
- Vitamín A 851.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pekáči na plotně rozehřejeme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nasekanou jarní cibulku a restujeme 2 minuty.
-
2
Omyté a očištěné filety vložíme do pekáče kůži dospod, potřeme olejem, opepříme.
-
3
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a filety pečeme asi 15 minut.
-
4
Upečené filety upravíme na nahřáté talíře. Slaninu a cibulku vyjmeme na papírovou utěrku.
-
5
V kastrůlku zpěníme máslo a když bude zlatavé, vmícháme citronovou šťávu, slaninu, cibulku a nasekanou petrželku. Omáčkou přelijeme platýze a ihned podáváme.