Ravioli plněné lilky a ricottou
Suroviny
- 250 g Sýr Ricotta
- 200 g Rajčata Cherry
- 500 g Lilek
- 5 g Sůl
- 5 g Bazalka
- 3 g Bazalka
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Máta
- 5 g Tymián čerstvý
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 34 g
- Sodík 993 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 232.2 mg
- Draslík 636.4 mg
- Vláknina 15511.7 mg
- Vitamín A 15511.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky nakrájené lilky osmažíme na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem česneku. Necháme je trošku vychladnout, přidáme k nim ricottu, 5 lžic nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a bazalku nakrájenou na tenké proužky. Bylinky na marinádu omyjeme, otrháme, dáme do misky a zalijeme teplým olejem. Necháme 30 minut marinovat.
-
2
Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky a naplníme je lilkovou směsí.
-
3
Rajčata spaříme, oloupeme a překrojíme na polovinu. Osmažíme na pánvi s přefiltrovaným bylinkovým olejem. Ravioli uvaříme v osolené vodě, scedíme je a ochutíme ještě teplými rajčaty, bylinkami z marinády a parmezánem.