Ravioli plněné lilky a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Ricotta
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 500 g Lilek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Bazalka
  • 3 g Bazalka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Máta
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 232.2 mg
  • Draslík 636.4 mg
  • Vláknina 15511.7 mg
  • Vitamín A 15511.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostičky nakrájené lilky osmažíme na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem česneku. Necháme je trošku vychladnout, přidáme k nim ricottu, 5 lžic nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a bazalku nakrájenou na tenké proužky. Bylinky na marinádu omyjeme, otrháme, dáme do misky a zalijeme teplým olejem. Necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky a naplníme je lilkovou směsí.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme a překrojíme na polovinu. Osmažíme na pánvi s přefiltrovaným bylinkovým olejem. Ravioli uvaříme v osolené vodě, scedíme je a ochutíme ještě teplými rajčaty, bylinkami z marinády a parmezánem.

Komentáře k receptu