Trofie se slávkami a červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 150 g Červená řepa
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 g Mušle slávky
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1358 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 579.7 mg
  • Vláknina 7592.5 mg
  • Vitamín A 7592.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, sůl a přiměřené množství vody smícháme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, z něj oddělujeme kousky velké asi jako lískový oříšek. Dlaní ruky je rozválíme tak, aby vznikly zakroucené trofie, uprostřed silnější a se špičatými konci. Lastury omyjeme a dáme do mísy s vodou a hrubou solí, aby se pročistily.

  • 2

    Červenou řepu omyjeme a na pánvi s olejem a utřeným jedním stroužkem česneku bez jádra osmahneme 3 minuty. Slávky dobře propláchneme a dáme vařit v druhé pánvi se zbylým stroužkem česneku, pepřem a feferonkou. Jakmile se otevřou, dáme na talíř a udržujeme teplé. Ze šťávy vzniklé z vody, která byla v lasturách, vyjmeme česnek.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní trofie. Scedíme, jakmile vyplavou na povrch, a povaříme ve šťávě ze slávek.

  • 4

    Přidáme červenou řepu a po 2 minutách i mušle. Vše promícháme a ihned podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu