Tagliatelle s hříbkovým ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 9 g
- Sodík 880 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 467.6 mg
- Vláknina 10157.5 mg
- Vitamín A 10157.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme a odřízneme nožičky. Najemno je nakrájíme a dáme stranou. Rajčata spaříme a dáme vychladnout. Oloupeme je a rozdělíme na 4 díly, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.
-
2
Česnek oloupeme a na pánvi s olejem a rozdrobenou feferonkou ho chvíli vaříme, přidáme hříbky, nahoru dáme nasekanou petrželkou a 3 minuty restujeme. Přidáme rajčata a trochu osolíme. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Za pomoci strojku na těstoviny připravíme tenký plát těsta a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle. Uvaříme je 2 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme na pánev s omáčkou. Mírně opepříme a krátce povaříme na prudkém plameni.