Tagliatelle s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Rajčata
  • 30 g Bazalka
  • 50 g Oříšky piniové
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 241.9 mg
  • Vláknina 7443 mg
  • Vitamín A 7443 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nůž a nádobu mixéru, ve kterém budete připravovat pesto, dáme na 20 minut do chladničky. Mezitím připravíme ze shora uvedených surovin čerstvé nudle — tagliatelle. Rajčata krátce spaříme a oloupeme.

  • 2

    Na kostičky pokrájíme rajčata a vložíme je do mísy se špetkou soli a najemno nakrájenými lístky tymiánu.

  • 3

    Bazalku rozmixujeme s piniovými semeny, ořechy a olejem, přitom mixér několikrát vypneme a zapneme, aby se nože neohřály. Tagliatelle uvaříme a podáváme společně s rajčaty a pestem.

Komentáře k receptu