Rigatoni s ragú z bažanta s bílým vínem
Suroviny
- 400 g Těstoviny Rigatoni
- 70 g Vepřové maso mleté
- 150 g Celer řapíkatý
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Mrkev kořen
- 100 g Vývar z hovězích kostí
- 200 ml Víno bílé
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 15 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Bažant obecný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1083 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 74 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 191.4 mg
- Draslík 1069.8 mg
- Vláknina 12492.5 mg
- Vitamín A 12492.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuchyňsky upraveného bažanta rozdělíme na více částí. Na oleji se , smáčknutým celým česnekem a nasekanou šalvějí osmahneme na mírném plameni nadrobno pokrájený řapíkatý celer, mrkev a cibuli. Přidáme vepřové maso a chvíli poté i bažanta. Podlijeme vínem a zprudka vaříme asi 10 minut, osolíme a opepříme.
-
2
Potom vložíme dužinu z oloupaných rajčat a rajčatový protlak rozředěný troškou vývaru. Vyjmeme bažanta, necháme okapat a vychladnout.Bažanta vykostíme, maso nakrájíme a dáme zpět do omáčky, podlijeme masovým vývarem, dochutíme a na velice mírném ohni zredukujeme. Rigatoni vaříme ve slané vodě, scedíme a dáme ihned do hrnce s ragú, opatrně promícháme a podáváme.