Pohankové fusilli s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 17 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 198.6 mg
- Vláknina 10762.5 mg
- Vitamín A 10762.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolové lusky spaříme ve vroucí vodě. Scedíme a vyloupeme, zůstanou křehké fazolové boby. Papriku pečeme nasucho v troubě tak dlouho, dokud celá nezčerná. Přikryjeme ji na pár minut, poté sloupneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli rozkrojíme na polovinu, nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi s olejem a špetkou soli. Přidáme papriku a boby. Osolíme, přidáme lžíci vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.
-
2
Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", a přidáme k omáčce. Povaříme ještě několik minut, přidáme natrhanou bazalku, opepříme a podáváme.