Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 4 kávová lžička Pepř červený celý
  • 6 ks Limetka
  • 2.5 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1183.5 mg
  • Vláknina 12441.5 mg
  • Vitamín A 12441.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso, čerstvý koriandr a limetky omyjeme.

  • 2

    Z vepřové panenky nakrájíme malé medailonky, přibližně o síle 2 cm. V míse je smícháme se sójovou a chilli omáčkou.

  • 3

    Z korianru otrháme lísky, limetky nakrájíme na plátky.

  • 4

    Do bambusových košíčků položíme kousky marinovaného masa, mezi ně vložíme plátky ze 4 limetek a lístky koliandru.

  • 5

    Do woku nalijeme hovězí vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 5 minut. Pak košíčky přehodíme (vrchní za spodní) a dusíme dalších 5 minut.

  • 6

    Když z woku košíčky vyjmeme, necháme je zakryté asi 8 minut.

  • 7

    Maso podáváme posypané červeným pepřem a s nakrájenými limetkami na měsíčky.

Komentáře k receptu