Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 7 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1183.5 mg
- Vláknina 12441.5 mg
- Vitamín A 12441.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.9 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso, čerstvý koriandr a limetky omyjeme.
-
2
Z vepřové panenky nakrájíme malé medailonky, přibližně o síle 2 cm. V míse je smícháme se sójovou a chilli omáčkou.
-
3
Z korianru otrháme lísky, limetky nakrájíme na plátky.
-
4
Do bambusových košíčků položíme kousky marinovaného masa, mezi ně vložíme plátky ze 4 limetek a lístky koliandru.
-
5
Do woku nalijeme hovězí vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 5 minut. Pak košíčky přehodíme (vrchní za spodní) a dusíme dalších 5 minut.
-
6
Když z woku košíčky vyjmeme, necháme je zakryté asi 8 minut.
-
7
Maso podáváme posypané červeným pepřem a s nakrájenými limetkami na měsíčky.