Campanelle s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 24 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 580.9 mg
- Vláknina 8062.5 mg
- Vitamín A 8062.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánev s olejem přidáme 1 nadrobno nastrouhanou šalotku. Zvolna osmahneme a přidáme houby nakrájené na kostičky. Osolíme, podle chuti opepříme a dusíme asi 10 minut. Mezitím nasekáme najemno zbývající šalotku, dáme ji do kastrolu s 1 lžící olivového oleje a když lehce zesklovatí, vlijeme vývar a dále vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu se škrobovou moučkou (solamyl), aby vše zhoustlo. Těstoviny uvaříme, scedíme je a podáváme s ochucenými houbami a omáčkou.