Mletý bůček v alobalu
Suroviny
- 100 g Salám jemný
- 300 g Vepřový bok
- 40 g Solamyl
- 8 krajíc Chléb konzumní
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Paprika zelená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 0.25 hrnek Voda pitná
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 52 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 199.2 mg
- Draslík 473.1 mg
- Vláknina 4630.5 mg
- Vitamín A 4630.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček, cibuli, papriky, rajčata a salám nakrájíme na větší kusy, posypeme solí, pepřem a kmínem a umeleme na strojku. Umletou směs na chvíli odložíme.
-
2
Solamyl rozmícháme v mléce s vejci a spolu s hořčicí vmícháme do mleté směsi. Vše dobře promícháme a vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu.
-
3
Masový váleček vložíme na plech do vyhřáté trouby, podlijeme trochou vody a pečeme 45 minut.
-
4
Podáváme s krajíčky chleba.