Mletý bůček v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám jemný
  • 300 g Vepřový bok
  • 40 g Solamyl
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 0.25 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 199.2 mg
  • Draslík 473.1 mg
  • Vláknina 4630.5 mg
  • Vitamín A 4630.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček, cibuli, papriky, rajčata a salám nakrájíme na větší kusy, posypeme solí, pepřem a kmínem a umeleme na strojku. Umletou směs na chvíli odložíme.

  • 2

    Solamyl rozmícháme v mléce s vejci a spolu s hořčicí vmícháme do mleté směsi. Vše dobře promícháme a vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu.

  • 3

    Masový váleček vložíme na plech do vyhřáté trouby, podlijeme trochou vody a pečeme 45 minut.

  • 4

    Podáváme s krajíčky chleba.

Komentáře k receptu