Chobotničkové ragú s artyčoky a šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1665 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 130 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 4298.3 mg
- Vláknina 110839 mg
- Vitamín A 110839 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142.7 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotničky omyjeme a nakrájíme na proužky široké 1 cm. Rajčata spaříme vroucí vodou, pak je prudce ochladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tymián omyjeme, vodu oklepeme a lístky stáhneme ze stonku. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Chilli papričku omyjeme a i s jadérky jemně nasekáme.
-
2
Z artyčoků odstraníme vnější listy. Artyčoky rozkrojíme na osminy a smícháme s citronovou šťávou. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, artyčoky na prudkém ohni opečeme a z hrnce vyjmeme. Na zbylém oleji opečeme chobotničky, poté přidáme česnek, chilli a tymián a ještě krátce opékáme. Přidáme rajčata a 120 ml vína a takto ochucené chobotničky osolíme a zakryté hodinu dusíme na mírném ohni.
-
3
Šafrán rozetřeme, smícháme se zbývajícím vínem a necháme 15 minut odstát. Šafrán s vínem i artyčoky přidáme k chobotničkám a vše dusíme dalších 15 minut.
-
4
Ragú podáváme promíchané s uvařenými těstovinami, na které sypeme na proužky nakrájené lístky bazalky.