Paprikové ragú se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 30 g
- Sodík 842 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 105.4 mg
- Draslík 821.2 mg
- Vláknina 4385 mg
- Vitamín A 4385 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Paprikové lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, oklepeme a nahrubo nasekáme.
-
2
Maso prudce opečeme na margarínu, poté s masem krátce opékáme také cibuli, papriku a petrželku. Směs okořeníme mletou paprikou a solí, přilijeme vývar a zakryté na mírném ohni asi 1 hodinu dusíme.
-
3
Do hotového ragú přidáme smetanu a smícháme s uvařenými těstovinami.